Sembrando Futuro

Espais del capitalisme global

Desenvolupament geogràfic desigual i restauració del poder de classe

de (Escritor)

Aquesta és una obra imprescindible per introduir-se en el pensament geogràfic de David Harvey, en la relació entre capitalisme i desenvolupament desigual i els aspectes geogràfics de la present crisi sistèmica de l’ordre hegemònic que governa el món des de fa dos segles.

Fruit d’anys d’investigació, pensament i reflexió sobre les característiques històriques i contemporànies de l’acció del capital, aquest llibre no es limita a un àmbit estrictament econòmic o geogràfic, sinó que també comprèn els aspectes ideològics d’aquests processos.

Harvey analitza la construcció del que convencionalment hem conegut com a neoliberalisme, i el presenta com quelcom que no funciona per inèrcia, sinó com un sistema de restauració del poder de classe davant de les seves successives crisis de creixement i la necessitat de nous processos d’extracció i acumulació de recursos per continuar rodant.

Amb el concepte de desenvolupament geogràfic desigual com a marc analític, el llibre aborda les crisis socials que provoquen les mesures polítiques del programa neoliberal, i considera «la devaluació» com un mecanisme de despossessió dirigit a propiciar cicles d’acumulació del capital i que intervé sobre diferents capes interconnectades de la realitat.

Aquests aspectes ideològics i pràctics/polítics els travessa una qüestió crucial: l’espai com un terme clau per comprendre el que l’autor anomena la lògica del capital, que es pot observar a les ciutats i els seus processos de remodelació o en els cicles de deslocalització o relocalització; les solucions espacials amb les quals el capital respon per enfrontar-se a la seva creixent situació d’insuficiència.

Una introducció fonamental i accessible a l’obra d’un dels autors cabdals per comprendre el món en crisi que habitem.

Escritor
Colección
~ Virus Editorial. Colección Ensayo
Materia
Ciencias humanas y sociales, Política, Sociología, Geografía, Sociedad actual
Idioma
  • Català
EAN
9788417870355
ISBN
978-84-17870-35-5
Fecha publicación
22-02-2024
Páginas
192
Formato
Cartoné

Disponibilidad

Novedad. Próxima publicación
Cartoné
16,20 €
Descuento 10% 18,00 €
SIN IVA 15,58 €

Sobre David Harvey (Escritor)

  • David Harvey
    Entrevista con el autor en La Razón Entrevista con el autor en RPPDavid Harvey es Distinguished Professor de Antropología y Geografía en el Graduate Center y director de investigación del Center for Place, Culture and Politics, ambos de la City University of New York (CUNY). En E... Ver más sobre David Harvey

Libros relacionados